Selecteer een pagina

Diensten

Alle diensten op een rij

w

Monumentenadvies

Wij kunnen u adviseren om een weg te vinden in wettelijke regels en plaatselijke bepalingen die gelden voor monumenten en het behoud van monumentale waarden.  

Restauratieplannen

Heeft u een monument en wilt u dit verbouwen of restaureren dan kunnen wij u helpen als restauratie architect bij het maken van concrette plannen.

Architectuur

Of het nu (volledige) nieuwbouw, renovatie, interieurontwerp of restauratie betreft: bij ons gaat de bouwkundige uitwerking hand in hand met een architectonische ontwerp.

Bouwkundige uitwerking

Ieder restauratieplan of architectonische ontwerp moet bouwkundig worden ten behoeve van een goede communitie en zodat de aannemer weet wat hij moet bouwen.

Toezicht en directievoering

Voor het houden van toezicht op het gelden bestek en de daarin beschreven voorwaarden, zeker voor specialistische aanpak van monumenten kunt u bij ons terecht.

i

Bouwhistorisch onderzoek

Gaat u een grote verbouwing doen aan uw monument, dan kunnen wij u helpen met een bouwhistorisch onderzoek dat in sommige gevallen benodigd is voor vergunningen.

Bestekken en begrotingen

Zijn uw plannen voor het verbouwen, restaureren of verduurzamen dan kunnen wij deze omzetten naar een bestek dat als constractstuk met de aannemer kan dienen.

n

Aanvraag BRIM-Subsidie

Voor uw pand met monumentenstatus (niet in gebruik als woning) kunnen wij een 6-jaarlijkse BRIM-subsidie voor u aanvragen voor het onderhoud,.

U

Specialistisch onderzoek

Wilt u meer inzicht krijgen in uw (monumentale) pand, dan kan OVT  u met endoscopisch, kleuren-, en vochtonderzoeken of waterpassing helpen. 

m

Aanvraag GRRG-Subsidie

Heeft u of wordt u in de toekomst eigenaar van een rijksmonument dan kunt u in aanmekering komen voor subsidie als u gaat restaureren of het een herbestemming geeft. 

j

Kleuren meten

Wij kunnen voor u kleuren van hout-, ijzerwerk of kunststof  digitaal voor u bepalen om zo bijpassende verf te gebruiken en kleur verschillen tot een minimum te beperken.

Archieven

Naast het eigen OVT archief zijn ook de archieven van P.L. de Vrieze, P.B. Offeringa en A.R. Wittop-Koning bij ons opgeslagen met werk uit o.a. noord Nederland.

Meest recente projecten

Neem direct contact op

Heeft u vragen over onze diensten? Met het onderstaande contactformulier kunt u snel een bericht bij ons achterlaten.