Selecteer een pagina

Opknapbeurt voor het Academiegebouw: straks kan het alle weer en wind weer aan

18 juli 2019 | Nieuws

Voor de studenten die vanaf donderdag hun diploma ophalen, ziet de traditionele bordesfoto er anders uit dan anders. Er wordt volop gewerkt aan de façade van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Die staat daarom in de metershoge steigers.

Nu het zomervakantie is, is het in en rond het gebouw aan de Broerstraat rustiger dan normaal. De universiteit maakt van de gelegenheid gebruik om de voorgevel op te frissen. Dat is eens in de zoveel tijd nodig omdat het 110 jaar oude gebouw lijdt onder de continue blootstelling aan de elementen.

Schilder- en herstelwerk duurt tot eind september

De ramen en de deuren van het Academiegebouw worden opnieuw geschilderd, net als de gevelankers, hekwerken en luiken. Daarnaast worden er verschillende herstelwerkzaamheden uitgevoerd: aan het metsel- en voegwerk, de glas-in-loodramen, de goten en hemelwaterafvoeren, de dakleien, het dak inclusief koperen dakelementen en de natuurstenen gevelelementen.

De renovatiewerkzaamheden duren nog tot eind september. Daarna kan het exterieur van het gebouw er weer jaren tegenaan. Voor écht traditionele diplomafoto’s zijn studenten voorlopig aangewezen op het trappenhuis binnen.