Selecteer een pagina

Boerderij Melkema

Het rijksmonument Boerderij Melkema te Huizinge is eigendom geworden van Stichting het Groninger Landschap nadat de NAM een drietal boerderijen over gedaan heeft. Voor 2019/2020 heeft het Groninger Landschap zich ten doel gesteld om de boerderij in haar volle glorie te restaureren en toekomst bestendig te maken.

Exterieur

Het exterieur heeft een grondige restauratie gekregen. De kappen van beide schuren zijn voorzien van nieuw Nederlands riet. De beheerderswoning is voorzien van goede isolatie om in de toekomst energie neutraal en van het gas te kunnen. Rondom is het metselwerk hersteld en is de aardbevingsschade aan de straatkant aangepakt.

Interieur

In de hals van de boerdeij is de beheerderswoning geplaatst. De entree in de hals wordt hierbij gebruikt als ruimte om bespreek/kantooruimte voor de beheerder ingericht. De oorspronkelijke rode zaal is hiervoor omgebouwd tot woonkeuken met entresol. Het entresol is los van het dak gehouden om de volle hoogte te ervaren bij binnenkomst. Via de bestaande trap worden de twee bovengelegen slaapkamers en de badkamer bereikt.

Projectgevens

Plaats

Huizinge

Opdrachtgever

Stichting Het Groninger Landschap

Start Bouw

20180601

Diensten