Selecteer een pagina

OVT restauratie arhictecten heeft meer dan 30 jaar ervaring. U kunt op ons rekenen als u wilt restaureren.

Opdrachtgevers

Als restauratie architecten werkten wij voor onder meer: 

Rijstuniversiteit Groningen

o.a. Academiegebouw, Gerechtsgebouw

Gemeente Groningen

Gemeente Groningen

o.a. Bouma Toiletten, Martinitoren, A-toren

St. Oude Groninger Kerken

o.a. Kerk en toren Spijk, A-Kerk, Synagoge, Kerk en -toren Zeerijp

O.V.T. Restauratie architecten voor een toekomst bestendig monument

Als restauratie architecten zorgen wij dat gebouwen een nieuwe bestaansfase ingaan. 

OVT Architecten zijn gespecialiseerd in restauratie, herbestemming, transformatie en renovatie. Eigentijdse voorzieningen worden verwerkt in het gebouw met minimale aantasting van de monumentale waarden. Projecten omvatten o.a. kerken, boerderijen, gast- en woonhuizen, torens en openbaren gebouwen. Bekenden werken zijn  de Protestantse binnenstadskerken, zoals de Martini- en A-kerk. Daarnaast rekenen wij verschillende particuliere monument eigenaren en stichtingen tot onze cliënten.

Bij het maken van plannen dient de monumentaliteit van het gebouw als uitgangspunt voor de nieuwe functie. Deze eigenheid kan, wanneer deze teveel geweld is aangedaan, hergewaardeerd te worden. Hiebij speelt identiteit en originaliteit een belangrijke rol, welke benadrukt worden in het verhaal dat ieder gebouw verteld. 

Vacatures

OVT Restauratie Architecten werkt al jaren aan de mooiste monumentale gebouwen van Groningen. Om te zorgen dat pandeigenaren het beste advies op maat krijgen zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s.

Diensten OVT Architecten

Niet alleen het echte bouwkundige voorbereidingswerk maar ook het doen van bouwhistorisch onderzoek en overdracht van de verkregen kennis naar het onderwijs wordt vanuit ons architectenbureau gerealiseerd. Dit zijn onze diensten.

w

Monumentenadvies

Wij kunnen u adviseren om een weg te vinden in wettelijke regels en plaatselijke bepalingen die gelden voor monumenten en het behoud van monumentale waarden.

Restauratieplannen

Heeft u een monument en wilt u dit verbouwen of restaureren dan kunnen wij u helpen als restauratie architect bij het maken van concrette plannen.

Architectuur

Of het nu (volledige) nieuwbouw, renovatie, interieurontwerp of restauratie betreft: bij ons gaat de bouwkundige uitwerking hand in hand met een architectonische ontwerp.

Bouwkundige uitwerking

Ieder restauratieplan of architectonische ontwerp moet bouwkundig worden ten behoeve van een goede communitie en zodat de aannemer weet wat hij moet bouwen.

Toezicht en directievoering

Voor het houden van toezicht op het gelden bestek en de daarin beschreven voorwaarden, zeker voor specialistische aanpak van monumenten kunt u bij ons terecht.
i

Bouwhistorisch onderzoek

Gaat u een grote verbouwing doen aan uw monument, dan kunnen wij u helpen met een bouwhistorisch onderzoek dat in sommige gevallen benodigd is voor vergunningen.

Meest recente projecten

De meeste OVT Architecten projecten liggen in de noordelijke provincies.

Neem direct contact op

Heeft u vragen over onze diensten? Met het onderstaande contactformulier kunt u snel een bericht bij ons achterlaten.